Raïms verds
Data entrada
Data sortida
Habitacions i persones

ROSES / MUSEUS I LLOCS D'INTERÈS

Museus i llocs d'interès a l'Empordà

Empúries amb vista al mar

Taps de suro de vi

Enoturisme

I si li interessa la cultura del vi, a tota la zona de l’Empordà es produeixen uns vins que, gràcies a la terra on estan situades les vinyes, són d’alta qualitat.

Es tracta de vins sota la D.O. Empordà, que compta amb més de 30 anys d’antiguitat i abasta 55 municipis del Baix i l’Alt Empordà. Afavorits per la tramuntana, que bufa diàriament a les dues comarques, les vinyes es mantenen en perfecte estat durant tot l’any, mentre que els vins resultants es caracteritzen per ser dolços i naturals.

És molt recomanable visitar alguna de les moltes vinyes de la zona, on per un preu reduït es pot esmorzar a la vinya, fer una visita guiada i, per acabar, realitzar un tast de vins per a degustar aquesta Denominació d’Origen tan especial.

Detall de la façana del museu Dalí a Figueres

El Triangle dalinià

El Teatre-museu Dalí, la Casa de Salvador Dalí de Portlligat, i la Casa-Museu Castell Gala-Dalí de Púbol formen l’anomenat Triangle dalinià, de visita obligatòria per als amants de la pintura.

  • El Teatre-museu Dalí va ser concebut íntegrament per Salvador Dalí a l'antic teatre principal de Figueres, un espai que ell mateix el va definir com “el primer i únic museu surrealista del món”.
  • Per la seva banda, la Casa de Salvador Dalí, a Portlligat, és l’espai més personal dels tres, i el que ens dóna una visió més propera i íntima de la parella Gala i Dalí. Conté una estructura laberíntica, de la qual es pot visitar la biblioteca, el taller, el jardí i les dependències privades.
  • Per últim, la Casa-Museu Castell Gala-Dalí de Púbol és una construcció medieval que Dalí va regalar a la seva esposa Gala l'any 1970. Durant la visita es poden apreciar els dibuixos i pintures que es van utilitzar per decorar-lo i les sorprenents escultures d'elefants del jardí.
Castell Sant Ferran

Castell de Sant Ferran

El castell de Sant Ferran, el monument més gran en dimensions de Catalunya situat a escassos metres del centre històric de Figueres, constitueix una imprescindible i impactant visita del què en una època passada va ser una fortalesa militar destinada a reforçar la frontera. La visita guiada inclou un recorregut amb Jeep pel fossat interior del castell i una visita amb Zodiac per les cisternes situades sota el pati d'armes.

Una bona opció per no perdre’s cap detall és vorejar el castell per el camí de ronda, des d’on es pot gaudir d’unes vistes panoràmiques excepcionals sobre la plana de l’Empordà, el mar i els Pirineus.

Baldufa de fusta

Museu del Joguet de Catalunya

Un viatge per la història dels jocs i joguets de la vostra infància i generacions anteriors. El Museu exposa quasi 4.000 peces d'una col·lecció formada per més de 17.000 jocs i joguets, entre ells el joguet més estimat de Salvador Dalí i altres de destacades personalitats.

www.mjc.cat

Dona veient obres d'art en un museu

Museu de l’Empordà

El Museu de l’Empordà, situat al centre de la vila de Figueres, capital de l'Alt Empordà, posseeix una de les principals col·leccions d'art de la regió. Creat el 1946, les seves col·leccions daten de finals del segle XIX i provinents de donacions i llegats d'il·lustres personatges de la ciutat, així com també dels fons del Museu del Prado de Madrid. L’edifici actual data de 1971 i conté peces d’arqueologia, d’història i d'art de la vila i de la regió, gràcies a la important donació del col·leccionista Frederic Marès.

 El mE és una institució pluridisciplinar dedicada a la recerca, a la conservació i a la difusió del patrimoni cultural local ei regional a través de l'organització d'exposicions i activitats, notablement orientades a la creació artística contemporània.

www.museuemporda.org

Entrada del teatre museu Dalí a Figueres

Museu Dalí

El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, va ser construït sobre les restes de l'antic teatre de Figueres i conté el més ampli ventall d'obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions surrealistes fins a les obres dels últims anys de la seva vida.

També cal destacar el conjunt d'obres realitzades per l'artista expressament per al Teatre-Museu, com la Sala Mae West, la Sala Palau del Vent, el Monument a Francesc Pujols i el Cadillac plujós.

Així mateix s'hi mostren obres d'altres artistes que Dalí va voler incloure-hi: El Greco, Marià Fortuny, Modest Urgell, Ernest Meissonier, Marcel Duchamp, Wolf Vostell, Antoni Pitxot i Evarist Vallès, entre d'altres.

El Teatre-Museu Dalí, s'ha de veure com un tot, com la gran obra de Salvador Dalí, ja que tot en ell va ser concebut i dissenyat per l'artista per tal d'oferir al visitant una veritable experiència i endinsar-lo en el seu món captivador i únic.

www.salvador-dali.org

Màquina d'escriure vintage

Museu de la Tècnica de l’Empordà

El Museu de la Tècnica de l’Empordà, ofereix al visitant una exposició de més de 3000 antiguitats mecàniques dels s. XVIII-XIX. Les primeres màquines de cosir de l’any 1830. Màquines d’escriure úniques al món. Telèfons i centraletes. Rellotges Comtoise de magnifica bellesa o un cotxe Hispano-Suiza de l’any 1908, són algunes de les peces que han aconseguit que estigui considerada com una de les millors col·leccions d’eines i invents que s’exposen al públic.

Un espai on la memòria ens projecta a un passat en què els canvis socials, culturals i econòmics varen revolucionar la història i ens ajuden a entendre com hem arribat al present

www.mte.cat

Ciutadella de Roses a la Costa Brava

Ciutadella de Roses

L’espai que ocupa la Ciutadella de Roses inclou el jaciment arqueològic de poc més de 12 hectàrees i el museu d’història que explica cronològicament l’evolució de la vila en els últims 2500 anys.

Els primers que es van instal·lar van ser els grecs que cercaven un port natural segur per establir les seves activitats comercials, després varen ser els romans i a l’època medieval la vila va gaudir d’un gran moment d’expansió sota la tutela del monestir de Santa Maria. En l’època moderna es van construir les muralles i la plaça va esdevenir mes i mes militar per tal de protegir el seu emplaçament estratègic. A l’època contemporània, després de l’última ocupació militar i un parcial enderrocament, l’espai supera el perill d’urbanització del sol i esdevé Monument Històric nacional el 1961.

En l’actualitat és un espai patrimonial obert al públic amb un museu inaugurat el 2004 i un jaciment arqueològic a on es pot passejar per la història dels últims segles del nostre país.

Escultura a les ruïnes d'Empúries amb vista al Mediterrani

Ruïnes d’Empúries

Les Ruïnes d’Empúries, situades al terme municipal de l’Escala, són l’únic jaciment arqueològic de la península, on conviuen restes de la civilització grega –Empòrion- i de la ciutat romana –Emporiae-.

El conjunt monumental, ens trasllada a les vides quotidianes, comercials, socials i religioses dels seus antics habitants.

Les cases gregues, l’àgora, els mosaics o el fòrum, són alguns dels principals punts d’interès a visitar; com també, el Museu monogràfic de les excavacions, on podrem observar peces d’art i troballes fetes a les Ruïnes.

Monestir de Sant Pere de Rodes

Sant Pere de Rodes

Si hi ha un adjectiu que li va com anell al dit al monestir de Sant Pere de Rodes, aquest és "majestuós". Perquè, tal com diu el diccionari, impressiona per la solemnitat o la seva elegància. Aquest monestir benedictí del segle x sembla dominar el Parc Natural del Cap de Creus des del punt més alt del Port de la Selva. Declarat bé cultural d'interès nacional, és un dels màxims exponents del romànic a Girona, i hi destaca l’església, el campanar i la torre de defensa.

Des de la seva construcció al segle x, el monestir les ha vist de tots colors. Uns segles d'esplendor —quan dominava territoris a banda i banda dels Pirineus—, la decadència a partir de finals del segle xvii, saquejos constants, etc., fins a convertir-se avui en un dels atractius turístics imprescindibles de la Costa Brava

També et pot interessar

Bar terrassa amb vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava
Terrassa amb piscina a peu de platja Hotel Marítim Roses Costa Brava
Thalasa Spa relax piscina hotel Marítim Roses Costa Brava
Habitació amb vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava
Terrassa amb vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava
Terrassa cocktail vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava