Vista a Roses amb el Cap de Creus al fons
Data entrada
Data sortida
Habitacions i persones

ROSES / ESPAIS NATURALS

Espais naturals per visitar a la Costa Brava

Passarel·la de pedres a Roses

Badia de Roses

La bonica badia de Roses compta amb diversos quilòmetres de costa distribuïts entre platges, cales i penya-segats. Al centre de la població s’hi concentren platges grans i àmplies, com la de Santa Margarida, la de Salatar, el Rastrell o Platja Nova entre d’altres, totes ideals per a gaudir-les en família i per a la pràctica d’activitats aquàtiques.

Cala Montjoi, Costa Brava

Platges destacades

Mentre que apartades del centre, i recorrent les carreteres que voregen la costa, Roses té cales idíl·liques de diferents extensions com Cala JoncolsCala Montjoi o Cala Rustella. Les cales petites són ideals per a desconnectar, ja que estan rodejades de natura i destaquen per la tranquil·litat i el relax que s’hi respira.

En aquest sentit, i sempre buscant l’excel·lència, les platges i les cales de Roses estan certificades per un sistema de gestió Mediambiental internacional que en certifica la qualitat de la sorra, l’aigua i els serveis que s’hi ofereixen.

Cap de Creus a la Costa Brava

Cap de Creus

El Cap de Creus és un cap del litoral de l'Alt Empordà (Catalunya), situat al nord de la Costa Brava i el punt més oriental de la península Ibèrica. La seva àrea pertany al terme municipal de Cadaqués i forma part del Parc Natural del Cap de Creus. És una zona plena d’impressionants penya-segats que han adquirit formes molt variades degut a la tramuntana que hi bufa tot l’any i provoca els moviments de les aigües de la Costa Brava, donant una vista inigualable del mar i formant un dels enclavament de coralls més gran del Mediterrani.

El Parc Natural del Cap de Creus és un paratge natural protegit, on es pot gaudir de la natura al costat del mar i que compta amb diferents especies animals i de plantes que li donen un atractiu inigualable.

Au volant en Aiguamolls de l'Empordà

Aiguamolls de l’Empordà

Antigament, els aiguamolls de l’Empordà ocupaven gairebé tota la plana de la badia de Roses i del baix Ter. El massís del Montgrí estava aïllat per les aigües, i quan els grecs s’hi van establir, ho van fer en una illa situada entre les antigues desembocadures dels rius Fluvià i Ter, on posteriorment es va fundar Empúries. L’extensa àrea marjalenca va anar desapareixent a causa, sobretot, de l’expansió agrícola. El gran estany de Castelló, amb les seves tres illes, i els estanys de Siurana, Vilacolum, Riumors, Bellcaire, Ullastret i Pals ja formen part de la història.

El seu patrimoni natural és un espai de convivència entre aigua, terra, ésser humà i natura. Un mosaic d’ecosistemes interdependents però, alhora, ben diferenciats dona als aiguamolls una riquesa natural singular i en fa un veritable oasi. El golf de Roses ofereix recer a la flora i la fauna en temps de fortes tramuntanades. A tota la franja litoral del Parc hi són presents extensos sorrals que constitueixen algunes de les darreres platges verges de la Costa Brava. Els estanys i aiguamolls d’aigua dolça, el més emblemàtic dels quals és el de Vilaüt, són el que queda actualment de l’antic estany de Castelló.

Paisatge de la serra de l'Albera a la tardor

Paratge Natural de l’Albera

La serra de l’Albera és el tram més oriental del Pirineu, des del coll del Pertús fins al mar. Aquest massís separa les grans planes de l’Empordà i del Rosselló. Està format per dos sectors ben diferenciats: l’occidental o de Requesens-Baussitges, i l’oriental o de Sant Quirze de Colera-Balmeta.

El primer presenta les zones més humides i enlairades, amb una cobertura de bosc de gairebé el 100 % i una vegetació extraordinàriament variada, integrada per suredes, alzinars, castanyedes, rouredes, fagedes i els prats de la zona culminal. L’àrea de Requesens comprèn la capçalera del riu Anyet i es caracteritza per una vegetació de ribera esplèndida, amb salzes, freixes i verns.

La zona de Baussitges, per la seva banda, abraça l’alta vall del riu Orlina, on persisteixen les poblacions de faigs més orientals de la Península. El sector de Sant Quirze de Colera es vertebra al voltant de l’important monestir del mateix nom, veritable joia de l’art romànic català, i és ja de característiques plenament mediterrànies.

Llocs d’interès: Monestir de Sant Quirze de Colera, Castell de Requesens, Puig Neulós, Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera.

També et pot interessar

Bar terrassa amb vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava
Terrassa amb piscina a peu de platja Hotel Marítim Roses Costa Brava
Thalasa Spa relax piscina hotel Marítim Roses Costa Brava
Habitació amb vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava
Terrassa amb vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava
Terrassa cocktail vistes al mar Hotel Marítim Roses Costa Brava